O nama

O našem kraju

Paoča, stari vinogradarski kraj

Paoča “koju sunce ogrijava od samog izlaska do zalaska”, spominje se prvi put 20. svibnja 1306. g. u dubrovačkim arhivima. Dvadesetak kilometara zračne linije udaljena je od mora, s nadmorskom visinom od oko 230 m. Klima joj je mediteranska. Mjesna znamenitost je izvor Palačak, po kom je mjesto i dobilo ime.

Na Paoči se nalazi staro groblje “Oborine” sa stećkom čiji natpis datira iz 15. st., nekropola od osamnaest stećaka na plemićkom “Krešića greblju” iz 14. st., spomen-obilježje sa spomen kućom Paočanina fra Didaka Buntića, prosvjetitelja i spasitelja od gladi mnogobrojne djece za vrijeme 1. svjetskog rata. U ovom malom selu nalaze se i rodna kuća četvorice franjevaca Zubaca, dvije originalne kapelice (bl. Djevice Marije i sv. Ivana) posvećene vinogradarima.

Kako je sve počelo

Povijest vinogradarstva i vinarstva obitelji Ćorić

Uzgoj vinograda i proizvodnja vina uvijek je bila obiteljska tradicija Ćorića. Priča naše obitelj, kao i poslovanja seže u davnu 1883. godinu kada se rodio naš djed Šimun Ćorić  (1883. – 1938.). Zahvaljujući svojoj vojnoj spremi i hrabrosti proveo je oko dvanaest godina u vojnoj službi i time zaslužio velika imanja u selu Paoča pokraj Čitluka. Pregled prelomnih godina kroz povijest pogledajte u nastavku.

Naše poslovanje

Naša misija i planovi za budućnost

Ljubav i strast prema uzgoju vinove loze i uvinjavanju vina naše su misli vodilje. Stoga svakodnevno surađujemo s timom vrhunskih stručnjaka u cilju poboljšanja kvalitete svih proizvoda s našim potpisom. Budući da je naše tržište veliko i izrazito zahtjevno, nastojimo ugoditi svakom nepcu i udovoljiti potrebama svakog potrošača u raznim prilikama. Do sada nam je to uspijevalo i potruditi ćemo se da tako i ostane. Prenijeti ljubav i znanje na nove naraštaje, a pri tome zadržati kvalitetu i autohtoni štih naša je misija za budućnost.

Dobrom ocu i djedu u čast

Andrinje. Krštenje i kušanje mladog vina

Andrinje je tradicionalna manifestacija krštenja i kušanja mladog vina iz naših podruma. Jedinstvena je manifestacija u Hercegovini. Nastala je kao izraz ljubavi i zahvalnosti sinova prema ocu Andriji koji se preselio u vječnost 2005. godine. Stoga svake godine krajem studenog naše podrume i hotel posjećuje veliki broj vinoljubaca i svih onih koji uživaju u našim proizvodima. To je dan za uživanje u vrhunskim vinima i specijalitetima autohtone kuhinje. Turistička zajednica FBiH “Andrinje” je uvrstila u kalendar važnih turističkih događaja u Bosni i Hercegovini HMS). Nagrada na “Zero Waste Event” 2014. godine od strane Federalnog Ministarstva okoliša i Turizma potvrđuje naziv “velika manifestacija”.