Poklon za šefa: Kako izabrati + 5 odličnih ideja

Poklon za šefa jedna je od stvari koju može biti izazovno izabrati. No to ne mora nužno značiti da ćete se u trgovini zadržati satima u potrazi za sjajnim odabirom. U svom pronalasku savršenog poklona može vam pomoći mnoštvo stavki. Možete se pitati koji interesi najviše zanimaju vašeg šefa ili možete krenuti sa suptilnim osluškivanjem onoga što mu sada treba. No jedno je sigurno, želite da vaš poklon oslikava uzajamno poštovanje i potakne dobre emocije.

Sukladno tome, kreirali smo vodič kroz poklone koji će vam brzo dati odgovor. Bez obzira je li na radnom mjestu radite 1 dan, tjedan ili godinu, s ovim poklonima ne možete pogriješiti. No prije nego otkrijemo ideje koje smo imali na umu, korisno je znati kako izabrati idealan poklon za šefa. Odgovor možete pronaći na više izvora, a kako biste bili sigurni, u nastavku donosimo par savjeta koji će biti idealna polazna točka.

Kako Izabrati Idealan Poklon za Šefa?

Prije nego krenete u online ili kupnju uživo, možete se voditi smjernicama koje donosimo ovdje. To će vam olakšati organizaciju, planiranje budžeta, ali i uštedjeti vrijeme pri kupovini.

1 – Razmislite koliko imate vremena

Ograničenost vremenom može značajno utjecati na brzinu pronalaska idealnog poklona. Bez obzira jeste li mjesec dana unaprijed znali za koga ste vi Secret Santa ili ste tek jučer saznali da je vašem šefu sutra rođendan, želite ga jednako zadiviti i razveseliti. Pri tome, puno je teže doći do tog odličnog poklona ako imate kratak rok za reakciju. Ovdje ćemo raspraviti o oba slučaja.

poklon za šefa

Ako imate malo vremena, tada poklon paketi i poklon bonovi čine magiju. Jedino što se trebate pitati jeste što je vašem šefu najveće zanimanje trenutno. Ako je veliki ljubitelj vina i često sebe opisuje kao sommeliera, tada znate da će boca dobrog vina biti idealan poklon. S druge strane, ako će rado investirati u dobar novčanik, remen ili kravatu, tada je poklon bon za kupovinu vaš sigurni odabir.

Kad imate dosta vremena, tada zaista možete dobro poraditi na svojoj ideji. Čak će personalizirani pokloni u ovom slučaju imati značajan utjecaj. Možete nešto naručiti online za što znate da traži duže čekanje. Čak imate kada promijeniti mišljenje ako shvatite da neka ideja nije najbolja. I ono najbolje, možete pretraživati trgovine uživo ili online u potrazi za idealnim poklonom.

2 – Imajte na umu svoj budžet

Prilika za poklon šefu može biti mnogo, od rođendana, posebnih poslovnih proslava i dostignuća pa sve do Secret Santa druženja za blagdane. U svakom od ovih slučajeva razmislite je li budžet određen i nastojte se držati budžeta. Neke od određenih cifri, kako male ili velike, mogu potaknuti vašu kreativnost.

Tako ćete htjeti izabrati poklon koji će biti koristan ili zanimljiv na određeni način. No, ne trebate nužno zadiviti svog šefa skupocjenim poklonom. Ponekad je sasvim dovoljno da ga nasmijete pažljivom sitnicom, kao što je šalica sa natpisom: World’s Best Boss iz serije The Office. Drugi jednostavni pokloni koji ne dolaze sa astronomskim cijenama jesu: knjige, dodaci za ured ili beauty setovi.

poklon za šefa

Ako pak želite investirati značajno u poklon, tada svakako uzmite u obzir razna interesiranja vašeg šefa. Ako ga zanima sport i fizički je aktivan, ulaznice za utakmicu ili sportska oprema za sport kojim se bavi mogli bi biti poklon za šefa koji će iznimno cijeniti. S druge strane, ako uvijek prati predstave u gradu i veliki je zaljubljenik u filmove, ulaznice za premijeru kultnog nadolazećeg filma učinit će se kao prikladan poklon. Dodatno, ako voli vinjak ili kvalitetnu rakiju koju može izložiti u uredu u svom baru, možete otkriti koliko ga poznajete uz ovakav poklon.

Vinjak XO "Andrija" - Podrumi Andrija

Naruči ovdje

3 – Personalizirani pokloni mogu posebno istaknuti vaš poslovni odnos

Ako već dugo radite u kompaniji, tada pronalazak idealnog poklona može biti nešto izazovniji. U ovom slučaju, poslovni pokloni trebaju biti nešto drugačije od onog što ste ranije darovali. Također, ovdje treba imati na umu da poklon za šefa bude nešto personaliziraniji kako biste istaknuli godine poznanstva, međusobne suradnje i uspjeha. Na neki način poklon za šefa može biti i odraz vašeg zajedničkog prijateljstva i poslovnog odnosa.

poklon za šefa

Kad želite da poklon bude personaliziran, to možete postići uz samo par detalja. Možete dodati šefove inicijale na poklon, ako je riječ o maskici za mobitel, torbi za laptop ili napisati posvetu u knjizi za njegovu kućnu biblioteku. Korak dalje bi bilo da dodate u poklon vrećicu nešto što zaista oslikava njegova interesiranja. To može biti replika sa seta njegovog omiljenog filma. Možete potražiti USB stick u obliku njegovog omiljenog superheroja ili čak organizirati posjetu lokalnoj vinariji i degustaciju vina u ugodnom ambijentu.

Saznajte više o Podrumi Andrija degustacijama

4 – Odlučite želite li da poklon za šefa bude stvar ili neki doživljaj

Koju god da opciju izaberete, nećete pogriješiti, to je sigurno. Ali da, možete izabrati hoće li vaš poklon biti fizička stvar kao što je dodatak za ured. Ili, to može biti neki doživljaj kao što je odlazak na utakmicu. Što god da odaberete, imajte na umu da je vezano za interesiranja vašeg šefa. Ako vašeg šefa opisujete kao kolekcionara, tada će neka stvar kao dodatak nekoj njegovog kolekciji biti idealan poklon za šefa. S druge strane, ako vašeg šefa možete opisati kao pustolova koji je uvijek aktivan, tada će neki doživljaj koji će ostati fina uspomena biti savršen poklon.

Poklon za Šefa – Ideje

Sad kad imate vodič kako izabrati poklon za šefa, sigurno ćete među idejama u nastavku pronaći nešto idealno. Imajte na umu stavke koje smo naveli iznad i u ovoj listi potražite klasik ili nešto jedinstveno što će razveseliti vašeg šefa. Najbolje je to što su ove ideje za poklone šefu primjenjive za razne prilike. Tako ih možete iskoristiti za rođendane, proslave, blagdane…

1 – Poslovna knjiga može biti klasičan odabir

Dobra knjiga koja uči više o liderstvu samo je uvod u literaturu sa poslovnim temama. Uz to, možete darovati knjige o šefovim interesiranjima, kao i zanimljive časopise. Najbolje je što je ovakav poklon relativno lako pronaći, može biti dio raznih budžeta, a uvijek je praktičan odabir. Kako smo spominjali iznad, ne zaboravite dodati posvetu, a i lijepo pakiranje može dodatno uljepšati poklon.

2 – Boca vina kao idealan poklon za šefa

Kad je vaš šef veliki zaljubljenik u vina, ovaj poklon nema greške. Osim što će ju rado otvoriti tijekom posebnih momenata, može ju i rado čuvati u svojoj kućnoj vinoteci. Bez obzira je li veći ljubitelj Žilavka ili Blatina vina, ili će radije birati Chardonnay, kombinaciju najboljeg možete napraviti ako birate vino poklon paket. Osim što poklon paket dolazi u kvalitetnom pakiranju, vaš šef ima opciju degustirati vina i odabrati ono najbolje.

Podrumi Andrija Žilavka – Naruči ovdje

Blatina Selekcija "Andrija" - Podrumi Andrija

Podrumi Andrija Blatina – Naruči ovdje

3 – Dodatak za ured će biti praktičan

Bez obzira je li mu nedostaje dobar rokovnik, olovka ili dekor za stol, s ovim poklonom ne možete pogriješiti. Promotrite kako izgleda njegov ured trenutno i nastojte svoj poklon uklopiti u trenutnu estetiku. Sigurni smo da će mu ovaj poklon biti nešto što će jedva čekati izložiti u svom uredu.

4 – Pretplate su pažljiv poklon

Ako vaš šef voli filmove, možete ga obradovati mjesečnim propusnicama za kino projekcije. Kad je veliki zaljubljenik u sportove, korisno je pokloniti ulaznice za neku važnu utakmicu. A ako prati najnovije naslove na Netflixu, cijenit će poklon mjesečne pretplate na ovu streaming platformu.

5 – Poklon bon je idealan u trenucima neodlučnosti

Kad postoji dvojba što birati, poklon za šefa mogu biti i poklon bonovi. Danas gotovo svaka veća trgovina ima opciju kreiranja poklon bona. Na ovaj način šefu ostavljate mogućnost da izabere ono što mu se istinski sviđa. Tako poklon bon može biti u trgovini odjećom, sportskom opremom, računalnom opremom, vinoteci i slično.