Vinarija: Podrumi Andrija Vina, Degustacije, Heritage hotel…

Vinarija smještena na osunčanim dolinama naselja Paoča u Čitluku mjesto je radnje za sve Podrumi Andrija priče. Od prostranih vinograda koji upijaju hercegovačko sunce i stvaraju posebne grozdove. Preko predivno uređenog prostora u kojem ćete pronaći opremljene sobe, wine shop i banku vina. Pa sve do vrhunskih vina raznih sorti koje čekaju vaše prvo druženje sa najbližima.

vinarija podrumi andrija

Htjeli smo kroz Podrumi Andrija ponudu da vinarija živi svoj poseban život. Stvarajući okruženje u kojem se svi osjećaju dobrodošlo nastale su i jedinstvene priče. Tradicija proizvodnje vina seže još u davnu 1883. godinu kada je Paoča kao vinogradarski kraj dobila svoje prve zamahe. Kad biste pratili Podrumi Andrija povijest, vidjeli biste koje je sve korake prošla vinarija sve do danas.

Od prvog vina, preko prvih nagrada, pa sve do prvog Andrinje druženja, Podrumi Andrija priča ima povijest dugu više od stotinu godina. Tome će vam dati naslutiti iskustvo utkano u svaku butelju vina koju ćete imati priliku degustirati u vinariji. Kako biste se detaljnije upoznali da svime što naša vinarija ima u svojoj ponudi, u nastavku donosimo sve detalje.

Vinarija, wine shop i banka vina

Naša vinarija ima svoje vinograde i lozu za široku sadnju još od 1961. godine. Poslije vinograda, obiteljski posao se nastavio izgradnjom novog podruma koji danas ima redizajnirano, modernizirano izdanje u kojem možete pratiti korake proizvodnje vina. Od prve berbe pa sve do kušanja vina iz posebno dizajniranih Podrumi Andrija boca, cijeli proces odvija se pod budnim okom našeg tima i stručnjaka za vino (enologa).

Odležana vina kriju kompleksnost i zaokruženost zahvaljujući pomno biranim i uzgajanim sortama. Tako uživanje u vinu postaje ritual kada se u to uključe degustacije. Sa našim vinima imate se priliku upoznati uz posjetu wine shop-u. Jedinstveno iskustvo trgovine u opremljenom i rustikalnom uređenom shopu kreirano je za prave vino entuzijaste. Pregledavajući police možete izabrati svoj favorit, istražiti etikete, raspitati se o vinima… Ovo je i jedinstvena prilika da ponesete vinarija suvenir koji će vas uvijek sjećati na vrijeme koje ste proveli u Hercegovini.

Podrumi Andrija
wine shop vinarija degustacije Podrumi Andrija

Jedan od projekata koji je pomogao na inovativnosti kada je Podrumi Andrija vinarija u pitanju svakako je banka vina. Prva takva u regiji kreirana je kako bi sačuvala specijalno dizajnirane vinske sefove. Vrhunska vina zaslužuju vrhunski tretman, pa tako i ovaj način čuvanja pomaže u stvaranju ekskluzivnosti okusa prepunog aroma.

banka vina Podrumi Andrija

Vinarija u kojoj nastaju jedinstvena vina

Vinogradi kojima pristupamo sa izuzetnom pažnjom mjesto su nastanka neke od nama najviše posebnih vinskih priča. Od vrhunske, posebne i selekcija Žilavke i Blatine, pa sve do Chardonnay i Rose vina, ponosni smo što u našoj ponudi možete pronaći vina različitih etiketa. Tako smo dodali i Vranac vino, kao i Syrah koji će rado postati dio vaših druženja i proslava. Uz vina, naša vinarija proizvodi vinjak, travaricu i lozovaču koje imate priliku degustirati i kupiti u samoj vinariji, ali i naručiti putem webshopa. U online kupovini možete potražiti i sjajne vino poklon pakete za sve koje želite razveseliti pomno odabranim vinima sačuvanim u drvenim kutijama ili posebnim pakiranjima.

vino poklon paket podrumi andrija

Degustacije koje nudi naša vinarija

Umjetnost uživanja u vinu najviše se može doživjeti kroz degustacije. Tako vam prvotna vizualna procjena može otkriti više o dobi i karakteru vina. Nakon prvog mirisa možete osjetiti arome koje variraju od laganih voćnih do intenzivnih drvenih ili zemljanih tonova. A već nakon prvog kušanja možete ocijeniti okuse koji variraju s obzirom na razinu kiselosti i slatkoće vina.

Za sve one koji žele postati iskusniji u degustaciji vina dobro je znati da mogu kušanjem procijeniti tijelo vina i strukturu. Tako razlikujemo vina laganog, umjerenog ili punog tijela. I finalno, degustacije vam pored kušanja vina, otvaraju mogućnost da doživite gourmet rapsodiju uz pariranje s hranom. Bez obzira je li meza vaše odabrano jelo uz Žilavku, Blatinu ili Rose, ili radije birate vino i sir kombinacije, ne možete pogriješiti.

eventi podrumi andrija

Ako se pitate koja Vinarija u mjestu sunčanom i bogato prirodom kao što je Čitluk omogućava i degustacije vina, htjet ćete zapisati Podrumi Andrija. Uz stručno vodstvo, nudimo nekoliko opcija kušanja vina, ovisno o tome koliko želite da degustacija traje, koja vina želite kušati i sl. Degustacije koje nudi naša vinarija su:

  • United Colors Of HerzegoWine,
  • Tradicija i kvaliteta u čaši,
  • Premium degustacija.

Više o Podrumi Andrija degustacijama možete saznati OVDJE, uz detalje kako rezervirati, odabrati broj članova s kojima dolazite i brojne druge detalje.

Wine and Heritage Hotel

Razvijanje vinskog turizma u Hercegovini dobilo je svoj poseban dodatak otvaranjem Podrumi Andrija Wine and Heritage Hotela 2019. godine. Sa moderno opremljenim sobama koje su zadržale dio rustikalnog šarma, stvaramo ugodan ambijent za sve naše posjetitelje. Okolna priroda omogućava smještaj u posebnom skladu sa okolišem, omogućavajući vam da se budite odmorni uz zrake hercegovačkog sunca i istinski uživate tijekom svog odmora. Ovaj smještaj je kombinacija hotela s četiri zvjezdice i autentičnog ambijenta koji čini da se osjećate baš kao da tu imate svoj drugi dom.

smještaj podrumi andrija

Uz vrhunska vina Podruma Andrija, možete istražiti ponudu koji nudi naš smještaj u skladu sa suvremenim standardima. Stvari koje su dio ponude u Podrumi Andrija smještaju:

  • Sustav za grijanje i hlađenje
  • Besplatan pristup internetu
  • Ormar za garderobu
  • Radni stol sa stolicom
  • Sjenilo za prozore
  • Sušilo za kosu
  • LCD TV

Prostor za proslave, vjenčanja, team building, konferencije i druge događaje

Naša vinarija dobila je svoje pojačanje kroz novootvoreni objekt kreiran za sve događaje u vašem životu. Uz poseban ambijent i prirodu koja stvara najsavršeniju kulisu za sve prigode, ovaj prostor kao stvoren je za sve evente, koliko veliki ili mali bili.

Tako će vjenčanja, posebno ona organizirana na otvorenom, zahvaljujući odličnoj hrani, ali i vrhunskim vinima, dobiti ugođaj koji se dugo pamti. Neka vaš veliki dan bude poput onih vjenčanja koja vidite u filmovima uz ponudu koju može pružiti naša vinarija. I da, znamo da se pitate. Naša moderno opremljena dvorana može osigurati 160 sjedećih mjesta što je idealno za proslave i manja vjenčanja. Uz to, imamo i terasu za svečane večere ili druženja prije večere. Naravno, ovaj prostor možete iskoristiti i za druge proslave.

I poslovne prilike mogu pronaći svoje mjesto u Podrumi Andrija prostoru. Bilo da želite nešto drugačiji team building ili je u vašem planu organizacija konferencije, naša vinarija krije savršenu dvoranu za tu prigodu. Sa velikim kapacitetom, kako sjedećih mjesta, tako i za razne kornere, možete dizajnirati prostor koji će savršeno odgovoriti na vaše potrebe. Idealna je i za velike sastanke, prezentacije, pa čak i radionice.

vinarija

Uz to što možete iskoristiti prostor koji nudi vinarija, u našem timu možemo organizirati i posebne DJ ili bend aganžmane. Pored toga, u sklopu vaše proslave ili poslovnih događaja možemo uključiti degustacije ili obilazak vinarije.

Najbolje je što nam se možete javiti za sve vaše prijedloge, a mi ćemo se truditi približiti vašoj ideji.